De vette stad
16179
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-16179,bridge-core-3.0.5,qi-blocks-1.0.4,qodef-gutenberg--no-touch,qode-quick-links-1.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.6,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.1,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16640
 

De vette stad

Het Parool
Category
Infographic

Wie vandaag de dag in het centrum van Amsterdam loopt, kan niet om de etende mensenmassa’s heen. Op straat eten was 50 jaar geleden verre van normaal. De komst van fastfood en snackbars bracht daar razendsnel verandering in. Deze infographic laat zien hoeveel eetgelegenheden er door de jaren heen in Amsterdam zijn bijgekomen. Maar omdat we al die kilo’s er ook weer af willen hebben, zien we ook het groeiend aantal sportscholen.

Verslaggever en restaurant-recensent Hiske Versprille verzamelde deze enorme hoeveelheid informatie uit verschillende bronnen en samen met Laura van der Bijl maakte ik deze infographic. De graphic kreeg in 2017 een Europese Award voor beste Infographic in een krant.