Clients
15042
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15042,bridge-core-3.0.6,qi-blocks-1.0.9,qodef-gutenberg--no-touch,qode-quick-links-1.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.7,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16640
 

Clients

VISUELE VERHALENVERTELLER

Een van de eerste vragen die ik nieuwe opdrachtgevers stel is: wat wil je precies vertellen? Vaak is dat meer dan de visualisatie die ze oorspronkelijk in gedachten hadden. Een groot deel van mijn vak bestaat uit adviseren. Meedenken over de beste boodschap en die in de beste vorm gieten. Dat kan een infographic zijn, een animatie, een interactieve tool, maar ook een poster of brochure.

MEER AANDACHT VOOR UITWERKING

De impact van complexe infographics is groot. Ik blijf het leuk vinden om te merken hoe een uitbundige datavisualisatie of opengewerkt gebouw mijn aandacht weet te grijpen en vast te houden. Turen naar details, het kan heerlijk zijn. Maar soms is die complexiteit niet handig. Soms vertroebelt hij de functie van de illustratie. In mijn werk probeer ik altijd eerlijk te blijven en de functie in zicht te houden. En vaak betekent dat: schrappen!